Füe Yöntemi

fue yöntemi ile saç ekimi

FUE Yöntemi (Foliküler Ünite Ekstraksiyonu)

2003 yılında Amerika’da saç naklindeki en son yöntem olarak uygulamaya geçen FUE Yöntemi, 2004 yılından itibaren tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de uygulanmaya başladı. Birçok merkezin son yıllarda uygulamaya geçtiği FUE Yöntemi, Perahair Saç Tedavi Kliniği 2004 yılından itibaren uygulamaya başlamış ve bu alanda, uzman kadrosuyla sayısız başarılı operasyona imza atmıştır. 

FUE Yöntemi, Punch Biopsy  adı verilen aparatla kılın köküne kadar inip, foliküler ünitenin (saç kökü) mikromotor cihazıyla çıkartılarak özel solüsyon soğuk zincirde bekletme aşamasında, saç nakli yapılacak alana 45 derecelik açıyla kanalların açılıp, saç köklerinin açılan kanallara kişiye özel saç yönü doğrultusunda tek tek yerleştirilmesi işlemidir. 

Neden FUE

FUE’de dikiş atılmaz.
Neşter kullanılmaz.
Operasyon sırasında cerrahi acı yoktur.
Köklerin alındığı bölgede iz kalmaz.
Hiçbir komplikasyon yaşanmaz.
Günlük yaşamdan alıkoymaz.

FUE İle Ekim Avantajı

Verici alanda (ensede) düz şerit biçimindeki çizgi FUE de olmaz.
Köklerin alındığı verici alanda, uzun süren hissizlik (his kaybı) yaşanmaz.
Sadece enseden değil, vücudun her bölgesinden kök nakline imkan sağlar.
Köklerin çıkarıldığı alan çok hızlı iyileşir.
Ekimden sonra alında, kafa bölgesinde şişlik ya da göz etrafında morarma olmaz.
Uzman ekip tarafından uygulandığında, asla anlaşılmaz. 
Yeni saçlar çok doğal görünümlüdür. 

FUE Yöntemi Özellikleri

Sağlıklı saçlara sahip bir insanda santimetrekare başına 80-100 kök bulunur. 
Saç sıklığı santimetrekare başına 25-30 köke düştüğünde ekim gerekir.
FUE ile santimetrekare başına 40-50 kök ekilebilir.
FUE ile birden fazla seansta ekim yoğunluğu 60 köke kadar çıkabilir. 
FUE, daha hızlı ve başarılı bir yöntemdir.
Hem kadınlarda hem de erkeklerde uygulanabilen bir yöntemdir.

FUE Operasyonunun Aşamaları

FUE Yöntemi, 3 aşamada gerçekleşir.

1. Aşama: 

Yaklaşık 1 saat sürer. 
Verici bölgedeki (genellikle ense) saçların tıraşlanması işlemi ile başlar. Bunun sebebi; saç köklerinin verici alandan (enseden) mikromotor ile tek tek alınabilmesidir. Bu yüzden saçlar 0.2 mm.’ye kadar tıraşlanır. 

Ense bölgesi haricinden kök alınması gerekiyorsa (bu durum çok nadir görülür, hastaların büyük bir kısmında ense bölgesindeki kökler yeterlidir); göğüs, sırt, bacak gibi bölgelerde lokal anastezi ile uyuşturulup, kök alma işlemine hazır hale getirilir. 

2. Aşama:

Yaklaşık 3 saat sürer.

Verici alandaki (ensedeki) saç köklerinin, mikromotor cihazı ile tek tek toplanma aşamasıdır. Ortalama bir ekim için 2000 greft (kök) alındığı düşünülür ise, 2000 kez enseden saç kökü çıkartma işlemidir (hastanın açıklık alanına göre bu 3500 grefte kadar çıkabilir).

Alım işleminde kullanılan mikromotor cihazının ucunda, 0.6 ile 1 mm. arasında uçlara sahip olan Punch (panç) aparatları kullanılır. 

0.6-0.8’lik pançlarla 1’li saç kökleri (greft) alınır. Çok doğal, sanki ekim yapılmamış gibi bir görüntü verilebilmesi için, ön saç çizgisine bu 1’li saç kökleri ekilecektir. 

1mm.’lik pançlarla 2-3-4’lü saç kökleri (gref) alınır. Yoğun ve sık bir görünüm elde edebilmek için, 1 mm.’lik pançlarla alınan 2’li 3’lü 4’lü kökler (greft), ön saç çizgisinin hemen gerisinden başlayarak tüm açıklığı kapatacak alanın tamamını kaplayana kadar ekilecektir. 

Saç köklerinin alımı tamamlandıktan sonra, ne kadar alınabildiğini sizin de rahat görebilmeniz için, alınan kökler (greftler) özel petrilere (özel solüsyonlu kutu) 100’lük gruplar halinde sıralanır. 

Son aşama olan 3. aşamaya geçmeden önce, sizin özel ihtiyaçlarınız için mola verilir.

3. Aşama:

Yaklaşık 3 saat sürmektedir (ekilecek greft sayısına bağlı değişir).

Operasyondan önce yapılan planlama doğrultusunda, ön saç çizgisi oluşturularak başlanır. Ön saç çizgisinden itibaren ekimin gerçekleştirileceği bölge tamamen lokal anestezik ilaçlar ile uyuşturulup operasyona hazır hale getirilir. 

Saç köklerinin ekilmesi gereken derinliği hesaplandıktan sonra, silindirik özel aletlerle köklerin ekileceği “kanallar” açılır. 

Kanal açma işlemi, bir bakıma operasyonun en önemli aşamasını oluşturmaktadır. 

Kanal açma işlemi tamamlandıktan sonra, verici bölgeden (ense) alınan kökler (greft), doğal saç yönü dikkate alınarak tek tek ekilmeye başlanır ve açıklık olan alan tamamen kapatılana kadar ekilerek, operasyon tamamlanır. 

Kanal Açma İşleminin Önemi

- Saç köklerinin sağlıklı beslenebilmesi için, köklerin yerleştirileceği kanalların, ekilecek olan köklerle (greftlerle) aynı çapta olması gerekir.
- Hatalı saç ekiminin en önemli nedeni, hatalı saç yönü hesaplaması yada saç yönünü dikkate almamadır. Bu nedenle, köklerin yerleştirileceği kanalların açıları, dökülme yaşanmadan önceki saçların yada varolan saçların açıları yönünde olmalıdır. 
- Kanallar kişiye özel açılmalıdır (kanal açan silindirik aletler farklı mm.’lerdedir). Çünkü saç köklerinin uzunluğu ve çapı kişiden kişiye değişir. Kişiye özel, saç kökü ve çapı hesaplanarak kanal açılmalıdır.
- Ekilecek olan köklerin (greftlerin) açıları, uzman ekip tarafından belirlenmelidir. Kişinin saç açıklığı, saç yapısı, saç yönü ve kafa yapısı dikkate alınarak; ön saç çizgisinin açısı 45 derece öne doğru olacak şekilde, yan taraflar 45 derecelik açı ile öne ve her iki tarafta yanlara doğru 45 derecelik açılarla kanalların açılıp köklerin yerleştirilmesi gerekir.












Hiç yorum yok:

Yorum Gönder